Twinkle | Digital Commerce

EBay schrapt tijdelijk cross-border fee voor Britse retailers

2017-05-27
180101
  • 1:28

EBay doet wederom een poging om Britse retailers op zijn platform te stimuleren om ook in het buitenland te verkopen. Het handelsplatform maakt het voor deze partijen nu mogelijk om gratis cross-border te gaan in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Britse retailers die op uitnodiging van eBay meedoen aan de promotie betalen nu tijdelijk - tot 7 oktober- geen ‘grenstoeslag’ om in genoemde landen (bijvoorbeeld eBay.fr) op eBay’s platform te verkopen. Ook rekent het handelsbedrijf geen commissie.

Gratis vertaling
EBay komt de Britse winkeliers flink tegemoet door hen tevens gratis deel te laten nemen aan de zestig dagen trial van vertaalbureau WebInterpret, meldt Internet Retailing. Op die manier moet het voor retailers nog gemakkelijker worden om de cross-border stap te nemen naar het Europese vasteland.

Kansen
‘Cross-border handel biedt grote economische kansen voor de UK’, zegt Murray Lambell, director of international trade bij eBay Europe. ‘EBay biedt een simpel, goedkoop platform om meer dan 128 miljoen shoppers uit de gehele wereld 24/7 te bereiken. Op dit moment verkoopt meer dan 80 procent van de kleine en middelgrote bedrijven op eBay ook internationaal.’

Internationaal platform
EBay opende vorig jaar rond deze tijd al een aparte afdeling op zijn Britse platform waar retailers uit Groot-Brittannië worden geholpen met de verkoop aan internationale klanten. Op de website krijgen zij informatie over hoe zij het beste hun producten te koop kunnen aanbieden aan consumenten wereldwijd.

Het handelsplatform geeft verkopers drie mogelijkheden om hun business bekend te maken bij internationale shoppers: verkopen via eBay.co.uk, verkopen via eBay.com en verkopen via de landelijke website van de internationale klant (bijvoorbeeld eBay.nl). Voor de laatste twee opties dient de Britse verkoper een vergoeding te betalen.