Twinkle | Digital Commerce

‘De Buren straks van kluis naar kluis en van kluis naar huis’

2017-05-27
285226
  • [nieuws]
  • 1:38

Door de participatie van Sandd kan De Buren Afhaalcentrum afgeleverde pakjes in kluizen voortaan transporteren naar een andere kluis, bijvoorbeeld in de buurt van een webshopper. ‘Van kluis naar kluis’, noemt Robin Dragstra van De Buren dat. Volgende stap: van kluis naar huis.

Dat vertelt Dragstra aan Twinkle in een nadere toelichting op het overnamenieuws van vanochtend; Sandd heeft een meerderheidsbelang verworven in De Buren Afhaalcentrum. Dragstra Beheer blijft aandeelhouder, net als participatiemaatschappij Wadinko.

Van kluis naar kluis
Volgens Dragstra - Sandd kon vanochtend nog even niet reageren - zet  De Buren een grote stap vooruit in de dienstverlening. Dankzij Sandd kunnen kluisleveringen straks naar een andere kluis elders in het land worden getransporteerd. Tot op heden moesten afhalers het kluisje openen waarin een winkelier, supermarkt of bijvoorbeeld een schoenmaker of stomerij de spullen had gedropt. Met name voor e-commerce partijen neemt de aantrekkelijkheid van De Buren door de toegevoegde service flink toe.

Van kluis naar huis
Na ‘van kluis naar kluis’ zal werk worden gemaakt van ‘van kluis naar huis’, laat Dragstra weten. Consumenten kunnen straks thuis orders in ontvangst nemen die door ondernemers in een kluisje van De Buren zijn gestopt. Dragstra benadrukt dat De Buren en Sandd niet zullen concurreren, maar juist zullen samenwerken met pakketbezorgers.

Afhaalpunten en afhaalcentra
De Buren beschikt over eigen onbemande afhaalcentra (C) en over afhaalpunten (P) op andere plaatsen: 

Vries- en koelkluizen
De Buren ontwikkelde een app voor consumenten om het afhaalgemak te bevorderen. Onlangs werd de eerste vrieskuis van De Buren in gebruik genomen, bij een Plus supermarkt in Hengelo. Vorig jaar al werden de eerste koelkuizen geïnstalleerd.

Paskamerproef
Sinds vorig jaar zijn afhaalpunten van De Buren onder andere te vinden in Nederlandse vestigingen van City Box, een grote verhuurder van opslagruimte. Bij een City Box in Rotterdam loopt momenteel een proef met een paskamer voor snelle retouren.