Twinkle | Digital Commerce

JeansOnline en Label54 naar FithFloorFashionGroup

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:15

Consolidatie op de online fashionmarkt: JeansOnline en zuster Label54 komen onder het management te vallen van Bulls & Birds van de FifthFloorFashionGroup. 'Samen kunnen we concurreren tegen de echt grote jongens', aldus Erik Mulder tegen Twinkle.

Mulder is operationeel directeur van de FifthFloorFashionGroup. 'Door de krachten te bundelen staan we aan de inkoopkant veel sterker', laat hij weten. 'De formules vullen elkaar al goed aan en aan de positionering zullen alleen kleine veranderingen worden doorgevoerd. De achterkant zal worden samengevoegd, onder andere op het gebied van logistiek. We willen de schaalvoordelen zo snel mogelijk realiseren, maar we zijn daarover nog in gesprek.'

FifthFloorFashionGroup
In de nieuwe constellatie voert Mulder de directie samen met Robert Jan Visser, oprichter van JeansOnline. FifthFloorFashionGroup is onderdeel van Axivate Capital, dat ook eigenaar is van Neckermann.com. Onder de FifthFloorFashionGroup vallen behalve Bulls & Birds ook Twinkle100-speler Kinderkleding-tekoop.nl en de recente overnameprooi Happybee.nl.

JeansOnline
JeansOnline, waarin Score's Jan Peters en voormalig Bol.com-commissaris Tom Heidman achtereenvolgens een belang namen, bezet de 61e plek in de Twinkle100. Begin vorig jaar nam het bedrijf Label54 over. Met de ‘fusie’ met de FifthFloorFashionGroup, dat een onbekend belang in JeansOnline heeft genomen, krijgt de overnametombola een vervolg.

Laagste prijsgarantie
JeansOnline introduceerde eind vorig jaar een laagste prijsgarantie en het pioniert sinds begin dit jaar met een ‘paskamer aan huis’. Een uitgebreid interview (Twinkle 3-2013) met voorman Robert Jan Visser vindt u hier.