Twinkle | Digital Commerce

USPS staakt proef met same day delivery in San Francisco

2017-05-27
180101
  • 1:26

Een proef van het Amerikaanse staatspostbedrijf USPS met same day delivery in San Francisco is gestopt omdat het animo voor de dienst veel te klein was. In totaal werden in vijf maanden tijd slechts 95 pakjes op dezelfde dag bezorgd, terwijl het doel was gesteld op 200 per dag.

Om webshoppers beter te bedienen en tegenwicht te bieden aan nieuwkomers op de markt voor pakketvervoer in de VS, startte USPS medio vorig jaar de service Metro Post in San Francisco. Amerikaanse consumenten die pakjes voor 14.00 uur bestelden, kregen het dezelfde dag tussen 16.00 en 20.00 uur afgeleverd.

De proef faalde jammerlijk, omdat slechts één grote (en anonieme) retailer zich aanmeldde voor de test. Deze retailer, goed voor 80 van de 95 same day deliveries, trok zich echter terug, waardoor er alleen nog maar kleine lokale spelers overbleven.

Leergeld
Tot zich voldoende grote retailers aanmelden is de test in San Francisco gestaakt, terwijl er nog wel een soortgelijke proef loopt in New York. USPS wil aan de hand van pilots bekijken of en hoe het same day delivery aan zijn dienstverlening kan toevoegen. De gestaakte test in San Francisco heeft het bedrijf 760 dollar opgeleverd en10.288 dollar gekocht, blijkt uit een rapport (pdf) van de toezichthouder.

EBay Now en Google Shopping Express
San Francisco, niet ver van Silicon Valley, geldt als een proeftuin voor same day delivery. EBay begon er met zijn snelle bezorgdienst eBay Now, Google met Google Shopping Express. Aannemelijk is dat participerende retailers zich committeren voor dagbezorging aan één van de dienstverleners.