Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn stunt met gratis bezorging bij bier

2017-11-11
180101
  • 1:09

Bij aankoop van een krat Heineken of Grolsch of bij bestelling van zes flesjes Italiaans Peroni bier komt Albert Heijn gratis boodschappen bezorgen. De actie loopt alleen op bepaalde dagen en de besteldrempel van 70 euro geldt nog wel.


Albert Heijn, onderdeel van Twinkle100-aanvoerder Ahold, wijst Nederlanders de laatste maanden veelvuldig op de specifieke voordelen van online bezorging. Dat deed de supermarktketen onder andere in tv-spotjes rond de Hamsterweken eerder dit jaar. Steeds vaker komt de marktleider ook met online only aanbiedingen.

Bezorgen of afhalen
Momenteel probeert Ah.nl online orders te promoten door de bezorging gratis te maken als er bier - lastig tillen - wordt besteld. De kratten of three-packs worden bezorgd tot in de keuken, maar ze kunnen ook kosteloos (normaal 2,50 euro) in de auto worden geladen bij één van de pick-up points van Albert Heijn, dat alles op Appie zet en daarom bezig is met de 'vernieuwing' van zijn webwinkel.

Hoogvliet pareert
Albert Heijn verkoopt al twaalf jaar online en ziet de webconcurrentie nu beetje bij beetje toenemen. Hoogvliet, dat afgelopen november afhaalbalies openstelde, pareert de bieractie van Albert Heijn deze week. Wie via ‘Klik&Klaar’ een krat Heineken bestelt, spaart tot en met dinsdag de servicekosten ad 2,49 euro uit: