Twinkle | Digital Commerce

Opnieuw een doorstart voor De Thuisapotheek

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:17

De Thuisapotheek maakt voor de tweede maal sinds zijn oprichting in 2006 een doorstart. De internetapotheek vond hiervoor een nieuwe investeerder, die tevens de logistieke afhandeling van orders gaat verzorgen.

De Thuisapotheek werd acht jaar geleden opgericht, maar kwam in 2012 in financiële problemen vanwege wegblijvende klanten als gevolg van een lastercampagne. Het bedrijf meldde toentertijd dat ruim de helft van de huisartsen weigerde om medewerking te verlenen aan de webapotheek, omdat zij zouden zijn gezwicht voor druk van lokale apothekers en van apothekerskoepel KNMP. Klanten moest daarom vaak ‘nee’ worden verkocht.

In steek gelaten
Later dat jaar maakte De Thuisapotheek een doorstart onder de nieuwe eigenaren Gerrit Jan Dannijs en Hans Smit. Zij beloofden een betere samenwerking met apothekers en artsen. Anderhalf jaar later kreeg het bedrijf opnieuw een flinke tegenslag: ‘Na al die tijd hard werken hadden we het break even punt bijna bereikt toen er door een verandering in onze declaratiesystematiek een extra krediet nodig was’, meldt de apotheek in een persbericht. ‘Onze oude groothandel heeft ons toen in de steek gelaten.’

Kwaliteit zorgverlening verbeterd
De Thuisapotheek, nummer 99 in de Twinkle100, maakt nu een doorstart onder zijn oorspronkelijke aandeelhouders Dannijs en Smit en de Pluripharm Groep. Deze laatste partij zorgt onder andere voor een snellere en goedkopere logistieke afhandeling van de bestellingen via Thuisapotheek.nl. Daarnaast heeft de webapotheek dankzij de zorgprogramma's van Puriplus (een dochteronderneming van de Pluripharm Groep) uitgebreide zorgkennis in huis om klanten te kunnen ondersteunen in hun medicijngebruik.