Twinkle | Digital Commerce

PostNL neemt bezorgactiviteiten over van Fiege

2017-05-27
180101
  • 0:46

PostNL gaat de bezorgactiviteiten overnemen die Fiege uitvoert voor klanten in de Benelux. Het gaat om de aflevering van grote producten. Fiege zegt zich op zijn kernactiviteiten te willen richten. Bezorging hoort daar niet bij.


Met Extra@Home bezorgt PostNL sinds 2009 al grote producten tot over de drempel van Nederlandse shoppers. Dankzij de deal met Fiege kan het postbedrijf zijn aandeel in dit groeiende marktsegment verstevigen. Voor het eerst gaat PostNL grote producten ook (met één of twee man) afleveren op adressen in België en Luxemburg.


Opslag en fulfilment
Fiege, een grote Europese aanbieder van logistieke diensten, zegt zich door de transactie te kunnen richten op zijn kernactiviteiten. ‘Namelijk opslag, fulfilment en toegevoegde waarde diensten’, aldus bestuurslid Felix Fiege in een persverklaring.