Twinkle | Digital Commerce

'ECI in surseance, E-Ways failliet'

2017-11-08
180101

ECI verkeert in surseance van betaling, laten verschillende bronnen vanmiddag weten aan Twinkle. E-Ways Fulfilment Center, dat tot voor kort in die status verkeerde, zou inmiddels failliet zijn verklaard.


Zanox heeft affiliates laten weten dat de campagnes van ECI, Cosmox.nl en Cosmox.be ‘per direct on hold’ staan, aldus @JacobienB1 op Twitter. ‘Er wordt gewerkt aan een doorstart en op dit moment is het onduidelijk of openstaande sales alsnog worden uitbetaald’, kreeg zij ook als boodschap mee.

Surseance
Van een andere, anonieme bron, begrijpt de Twinkle-redactie dat zowel ECI Nederland BV als ECI Holding BV vanaf vanochtend in surseance van betaling verkeren. Van E-Ways Fulfilment Center, dat zich ruim vier jaar geleden verzelfstandigde van ECI, zou het faillissement inmiddels zijn uitgesproken.  

Het secretariaat van bewindvoerder annex curator Cees de Jong van advocatenkantoor Van Benthem & Keulen kon de berichten zojuist niet direct bevestigen. De gegevens in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel zijn nog niet bijgewerkt.

Free Record Shop
Eerder vandaag probeerde Twinkle al tevergeefs in contact te komen met de bewindvoerder, met E-Ways-directeur Koos van Santen, met ECI-directeur Hubert de Koning en met een woordvoerder van de Free Record Shop. De webwinkel van die laatste keten werd geëxploiteerd door ECI, maar is nu 'door omstandigheden' niet meer beschikbaar:

E-Ways verwerkte ook orders voor ECI en Cosmox. Zij laten op hun sites nog niks weten over de nieuwe status van henzelf, noch over die van de fulfilmentpartij.

Boekenclub
Met een online omzet van 26,3 miljoen euro in 2012 bezet ECI de 39e plek in de Twinkle100. ECI, dat aan leden korting mag bieden op vaste boekenprijzen, en internetzusje Cosmox zijn deze maand precies vijf jaar in handen van de Nederlandse investeringsmaatschappij Clearwood.