Twinkle | Digital Commerce

Amazon: ‘Met drones leveren binnen 30 minuten’

2017-05-27
180101
  • 1:08

Amazon kan naar eigen zeggen over vier tot vijf jaar in de stedelijke regio’s van de Verenigde Staten 80 procent van zijn bestellingen via drones bezorgen. Dat maakte ceo Jeff Bezos bekend in het CBS-nieuwsprogramma ’60 Minutes’.

De ‘octocopters’, zoals Bezos de drones van Amazon Prime Air noemt, zijn kleine vliegtuigen die in een straal van 16 kilometer rond het Amazon-magazijn pakketjes kunnen leveren. Deze pakketjes dienen niet zwaarder te zijn dan 2,5 kilo. ‘Momenteel is 86 procent van de producten die we bezorgen onder dat gewicht’, zegt Bezos in het interview met CBS.

De drones vliegen op elektrische motoren en moeten het bezorgen in de toekomst ‘groener’ maken. Als Amazon binnen vier tot vijf jaar toestemming krijgt van de Federal Aviation Administration kan de e-commerce gigant zijn pakketjes binnen dertig minuten via drones bij de klant afleveren, denkt Bezos.

China loopt voorop
Drones zijn geen nieuw fenomeen binnen de e-commerce wereld. Onder andere SF Express, één van China’s grootste bezorgbedrijven, experimenteerde al eerder met het leveren van pakketen in de stad Dongguan. 

De Chinese overheid ziet volgens The Atlantic waarschijnlijk wel brood in pakketlevering met drones. Het Chinese verkeer zorgt namelijk voor veel vertraging voor de huidige bezorgers.