Twinkle | Digital Commerce

SF Express China bezorgt pakketten per drone

2017-05-27
180101
  • 1:07

SF Express, één van China’s grootste bezorgbedrijven, test het afleveren van pakketten met drones. De drone kan pakketjes met een gewicht tot drie kilo tot honderd meter de lucht in tillen.

SF Express startte een test met het bezorgen van een pakketje in de Chinese stad Dongguan. Een gebruiker van Sina Weibo (het Chinese Twitter) meldde een soort ufo te hebben zien vliegen boven de stad. Na het SF Express-logo op het pakket te hebben gezien, postte de gebruiker foto’s op het sociale medium.

Toestemming
Het gebruik van een drone voor commerciële doeleinden kan in China alleen worden uitgevoerd met toestemming van de gemeente(n) waarover het apparaat vliegt, schrijft The Atlantic. Een bakkerij uit Shanghai vergat deze regelgeving toen het een test uitvoerde met het bezorgen van een taart per drone (zie video). SF Express meldt wél toestemming te hebben gevraagd om met de drone te vliegen.


De Chinese overheid ziet volgens The Atlantic waarschijnlijk wel brood in pakketlevering met drones. Het Chinese verkeer zorgt namelijk voor veel vertraging voor de huidige bezorgers en daarbij groeit e-commerce elk jaar gestaag. Het is echter nog onduidelijk of de dronebezorging verder wordt uitgebreid in het land.