Twinkle | Digital Commerce

Bol.com kijkt naar same day delivery en betalen bij AH

2017-05-27
180101
  • 1:48

Deze en volgende maand zullen de supermarkten van Albert Heijn meer afhalers van Bol.com over de vloer krijgen dan ze tot nu toe gewend zijn. Een hoop mogelijkheden tot samenwerking tussen de Ahold-formules ligt nog open.


Dat zei Robert van Kalsbeek van The Next Practice vandaag op het COPE congres. Vanaf augustus vorig jaar begeleidde hij de introductie van Bol.com’s afhaalpunten bij Albert Heijn, het vlaggenschip van Twinkle100-aanvoerder Ahold.

Bijna alle vestigingen
In november 2012 introduceerde Bol.com de afhaaloptie bij 59 supermarkten en dit voorjaar bij bijna alle vestigingen van Albert Heijn. Daarvoor communiceerde de webwinkel al dat 5 procent van de orders werd afgehaald in gebieden waar dat mogelijk was.

Primeur
Het afhaalpercentage in de pilot-winkels zal zijn toegenomen nu de optie breder is uitgerold en ze meer bekendheid geniet, onder andere door de opname van Bol.com-producten in Allerhande. Veruit de meeste supermarkten van Albert Heijn beleven echter een primeur als afhaalpunt van Bol.com in de Sinterklaas- en kerstperiode. ‘We zijn erg benieuwd hoe het gaat’, zei Van Kalsbeek. ‘We hebben de optie om bij overbelasting winkels uit te zetten voor afhalers, maar we hopen dat dat niet nodig zal zijn.’

Kiala en DPD
Van Kalsbeek, momenteel op ad interim basis directeur van Bol.com's logistieke operatie, vertelde vandaag wat er is gebeurd om click & collect bij Albert Heijn mogelijk te maken. Hij besprak daarbij onder meer de cultuurverschillen tussen het supermarkt- en het webwinkelbedrijf. Ook de samenwerkingen met Kiala (software) en met DPD (distributie) kwamen aan de orde. Anders dan gewone orders vinden afhaalbestellingen via een sorteercentrum van DPD hun weg naar de consument. Dat bedrijf haalt de producten op bij Docdata en CB, om ze na de sorteerslag door de voordeur af te leveren bij Albert Heijn.

Nieuwe mogelijkheden
Van Kalsbeek liet weten dat er nog heel veel mogelijkheden zijn om de samenwerking tussen Bol.com en Albert Heijn te intensiveren: ‘Daarbij kijken we onder andere naar same day delivery en naar de optie om bestellingen te betalen in de winkel’, zei hij na zijn presentatie tegen Twinkle. Of en wanneer de nieuwe opties beschikbaar komen, kon Van Kalsbeek niet zeggen.