Twinkle | Digital Commerce

Amazon doneert aan goede doel met AmazonSmile

2017-05-27
180102
  • 1:11

Amazon zet zich in voor het goede doel met zijn nieuwe platform AmazonSmile. Bij iedere aankoop via deze website wordt 0,5 procent van de prijs aan een door de klant gekozen goed doel geschonken.

Amazon offert op zijn nieuwe platform een deel van zijn eigen omzet op , omdat de prijzen van de producten gelijk blijven voor consumenten. Maar, zo meldt USA Today, door consumenten via AmazonSmile te verbinden met hun favoriete goede doel, zullen zij vaker naar het platform komen om een bestelling te plaatsen. Omdat er geen limiet aan de donaties zit, geldt de regel hoe meer producten er besteld worden, hoe meer geld er naar het gekozen goede doel gaat.

Miljoenen producten
Op Smile.amazon.com staan bijna alle fysieke producten uit het oorspronkelijke aanbod van Amazon.com. De dienst geldt niet voor online producten als mp3’s en e-books, maar dit zal in de toekomst ook worden toegevoegd aan het charity assortiment.

Affiliateprogramma
De website is vooralsnog alleen voor Amerikaanse consumenten beschikbaar. Alle goede doelen in dat land kunnen zich via Org.amazon.com aanmelden om donaties te ontvangen van de Amazon Smile Foundation. AmazonSmile is geen vervanging van het al bestaande affiliateprogramma van de e-commerce gigant, waarmee goede doelen en kleine instanties al geld kunnen verdienen door consumenten vanaf hun website naar Amazon.com te sturen om producten aan te schaffen.