Twinkle | Digital Commerce

Alibaba stapt in offline betalingen

2017-10-05
180101
  • 1:06

Alibaba stapt in offline betalingen dankzij een samenwerking met de Chinese retailer Yintai. Klanten van Yintai kunnen in de stenen winkel via hun mobiel afrekenen met Alibaba’s Alipay e-wallet app.


Alibaba heeft momenteel al 100 miljoen geregistreerde gebruikers voor zijn Alipay e-wallet applicatie. De digitale portemonnee kan voortaan gebruikt worden voor het NFC-systeem (Near Field Communication) van Yintai. Klanten hoeveel enkel de app voor en scanner in de winkel te houden om af te rekenen.

Betalingsfonds
Alibaba beheert in China een eigen financieel fonds, Yuebao genaamd, waarin consumenten hun geld kunnen opslaan. Met Yuebao kunnen gebruikers de producten die zij kopen met Alipay afrekenen, zonder daarvoor transactiekosten te hoeven betalen. Momenteel is Yuebao het grootste financiële fonds in China.

5 miljard dollar op Singles Day
Alibaba boekte met zijn sites tijdens Singles Day op 11 november een recordomzet van 5,8 miljard dollar op één dag. Singles Day is de belangrijkste e-commerce dag in China en is vergelijkbaar met de Amerikaanse Cyber Monday, dit jaar op 2 december. Vorig jaar bracht Singles Day voor Alibaba alleen al meer dan twee keer de omzet van Cyber Monday (afgerond 1,5 miljard dollar) op. Dit jaar moet Cyber Monday volgens Adobe zo’n 2,27 miljard dollar gaan opleveren.