Twinkle | Digital Commerce

Ook Staples biedt laagste prijsgarantie

2017-11-08
590294
  • 1:12

Staples, na Amazon de grootste online verkoper van de Verenigde Staten, biedt in het aanstaande holiday shopping season voor het eerst een laagste prijsgarantie. Daarmee behoort de kantoorartikelenverkoper tot een groeiende club van online retailers die hetzelfde doen.

Staples
heeft laten weten dat de laagste prijsgarantie op 3 november aanstaande ingaat, bij de start van het Amerikaanse koopjesseizoen. Op Black Friday, daags na Thanksgiving Day, en de daarop volgende Cyber Monday geldt de belofte niet en er zijn nog wat andere uitzonderingen.

Online en offline aankopen
Webshoppers krijgen straks binnen de voorwaarden het verschil terug als ze zien dat een gekocht product goedkoper is op Amazon.com. De 'Price Match Guarantee' van Staples geldt ook voor online of offline aankopen bij een aantal andere online retailers, waaronder Best Buy en de grote concurrent OfficeMax. Onduidelijk is nog, schrijft Internet Retailer, of de garantie ook na de feestdagen nog geldt.

Best Buy, Toys ‘R Us, Fab.com en Target
Onder andere Best Buy, Toys ‘R Us en Fab.com beloven Amerikaanse shoppers al dat ze elders niet goedkoper uit zullen zijn. Target, een andere grote Amerikaanse webverkoper, bood vorig jaar voor het eerst een laagste prijsgarantie online. Ze gold aanvankelijk alleen voor de laatste maanden van vorig jaar, maar ze werd begin dit jaar permanent gemaakt om showrooming tegen te gaan.