Twinkle | Digital Commerce

D-Reizen neemt reisbureaus Oad over

2017-11-08
180101
  • 1:36

D-reizen neemt de meeste reisbureaus over van Globe, onderdeel van het failliete Oad. Het gaat om 81 van de 130 filialen. D-reizen neemt ook medewerkers en het totale klantenbestand van de reiswinkels over.


Dat heeft D-reizen vanmiddag bekend gemaakt. ‘In één klap hebben we alle witte vlekken gedekt. De Globe-filialen worden omgedoopt in D-reizen’, citeert De Telegraaf directeur Will van den Hoogen.

D-reizen, dat eind vorig jaar zelf nog in de etalage stond, krijgt door de overname een totaal van 270 reiswinkels in Nederland. De keten van supermarktfamilie Van den Broek vernieuwde recentelijk zijn winkelstrategie: D-reizen zet persoonlijke reisassistenten in om ‘het ‘internet te koppelen aan persoonlijk reisadvies'.

Persoonlijke reisassistent
Topman Van den Hoogen zei onlangs in TravMagazine dat D-reizen het nieuwe beleid versneld wil doorvoeren. ‘De persoonlijke reisassistent is onze kracht in de winkel. Zij kent de klant en is voor, tijdens en na het boeken van de reis diens aanspreekpunt. Zij onderhoudt contact via de mail, de chat of live in de fysieke winkel. Er zijn veel pure internetbedrijven in de reiswereld, maar niemand kan op tegen onze zevenhonderd persoonlijke reisassistenten met hun grote kennis van zaken.’

De koerswending kwam niet zonder negatieve gevolgen; ze kost 24 mensen hun baan. Van den Hoogen vorige maand: ‘We gaan die dingen doen die noodzakelijk zijn voor het bedrijf, waarbij de functie van de persoonlijke reisassistent centraal wordt gesteld en deze alle tools krijgt om haar werk te doen.’

Online omzet
Met een webomzet van 80 miljoen euro in 2012 bezet D-reizen de 14e plaats in de Travel 30, onderdeel van de Twinkle100. Oad bezet de 16e plek op de nieuwe lijst, met 75 miljoen euro aan online inkomsten. De touroperator ging afgelopen woensdag failliet. Een week later hebben de curatoren al kopers gevonden voor drie onderdelen van het Twentse bedrijf. Oad Busbedrijf en SRC-Cultuurvakanties zullen afzonderlijk een doorstart maken onder oud-directeuren.