Twinkle | Digital Commerce

Consolidatie: eigenaar PayLater koopt BillPay

2017-05-27
284164
  • 0:59

De Britse betaaldienstverlener Wonga wordt eigenaar van BillPay, een online betaalmethode die sinds kort ook in ons land beschikbaar is. Hoeveel Wonga voor BillPay betaalt is onduidelijk.


De Britse Wonga Group is een start-up die online krediet verstrekt aan particulieren. De acquisitie van het Duitse BillPay, groot geworden dankzij kapitaalinjecties van onder andere Rocket Internet, Holzbrinck en AB Kinnevik, duidt op Europese ambities op het gebied van online betalen. BillPay faciliteert online kopen op rekening.

PayLater
In een persverklaring stelt Wonga dat het een breed opererende financieel dienstverlener wil worden en internationaal wil groeien. De overname biedt Wonga daarnaast de kans om zijn eigen achteraf betaaldienst PayLater ‘sneller te laten ontwikkelen’, aldus de verklaring. PayLater is nog geen jaar op de Britse markt.

BillPay
Op dit moment maken zo’n twee miljoen webshoppers gebruik van BillPay, dat sinds de start in 2009 relaties aanknoopte met enkele duizenden merchants in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het jaarlijkse totale transactievolume bedraagt ongeveer 300 miljoen euro. Sinds kort is BillPay volgens Wonga ook in ons land actief, al is de site nog niet in het Nederlands beschikbaar.