Twinkle | Digital Commerce

Bol.com verwerkt Air Miles in checkout

2017-11-08
180101
  • 1:33

Bol.com begint vandaag met de acceptatie van Air Miles. De online retailer verwacht dat veel verzamelaars ‘opgepotte’ spaartegoeden zullen inwisselen bij de webwinkel. Dat kan ook op afgeprijsde artikelen. Air Miles sparen bij Bol.com kan niet.

Twinkle meldde twee weken geleden dat Bol.com vandaag zou beginnen met de acceptatie van Air Miles. Gespaarde punten bij onder andere Ahold-zuster Albert Heijn, V&D, Shell en Praxis kunnen worden ingewisseld tegen korting in het webwarenhuis.

Bonuskaart
Het nieuws kwam op de dag dat Albert Heijn zijn nieuwe Bonuskaart met gepersonaliseerde kortingen aankondigde. De pas werd afgelopen weekend voor het eerst verstrekt aan klanten van de supermarktketen. Wie zijn Bonuskaart online activeert krijgt voortaan persoonlijke aanbiedingen op het supermarktassortiment, naast de algemene aanbiedingen. Ook kunnen klanten van Albert Heijn hun kaart koppelen aan Air Miles, zodat ze met één pas korting kunnen ontvangen en nieuwe korting kunnen sparen.

Verzilveren
Een nieuwe vrucht van de samenwerking tussen Albert Heijn en Bol.com binnen Twinkle100-aanvoerder Ahold is de optie Air Miles te verzilveren in het webwarenhuis. Bol.com’s marketingdirecteur Michel Schaeffer verwacht dat spaarders de waarde van hun Air Miles zullen ontdekken nu de feestdagen naderen en ze de punten op miljoenen producten kunnen verzilveren.

Kopers bij Bol.com kunnen zelf beslissen of zij op hun volledige bestelling Air Miles inwisselen of een zelf te bepalen gedeelte in euro’s betalen. Te zien is dat de online retailer de spaarpunten feitelijk inruilt tegen cadeaubonen:

Vergeten zegelboekje
Nederland telt 6 miljoen spaarders van Air Miles volgens Bol.com. ‘Veel van hen weten amper dat zij gemiddeld enkele tientallen euro’s aan spaartegoed hebben', aldus Schaeffer: 'Dat je dit tegoed nu ook bij Bol.com kunt inwisselen op miljoenen artikelen zonder een euro bij te hoeven betalen, zal aanvoelen als het vinden van een vergeten zegelboekje in je keukenla maar dan anno 2013.’