Twinkle | Digital Commerce

Tesco test click & collect op schoolpleinen

2017-05-27
180101

Tesco’s klanten kunnen binnenkort hun bestelde boodschappen afhalen terwijl zij hun kinderen naar school brengen. In York is een pilot gestart voor click & collect buiten de eigen supermarkten. Tesco levert behalve bij scholen ook bij bibliotheken en sportcentra.

Tesco heeft rond de tweehonderd Britse supermarkten waarbij online bestelde boodschappen afgehaald kunnen worden, onder andere in drive throughs op parkeerplaatsen. Nu wil het bedrijf het aantal afhaalpunten uitbreiden naar locaties waar zijn klanten dagelijks komen, om ‘het winkelen zo gemakkelijk mogelijk te maken’, schrijft Tesco in een persbericht.

Londen en Dingwall
De supermarktketen test momenteel click & collect bij drie soorten locaties in York en het wil de nieuwe dienst voor het einde van het jaar gaan uitrollen naar Londen en het Schotse Dingwall. ‘Volgens de IGD maakte vorige maand bijna een vijfde van de Britse online boodschappenshoppers gebruik van click & collect. Een derde zegt van plan te zijn om dit in het aankomende jaar te gaan doen’, aldus Tesco.

Aanpassen aan dagelijks leven
‘Consumenten houden van click & collect, omdat boodschappen doen daardoor maar een paar minuten hoeft te duren’, zegt Simon Belsham, managing director van Tesco. ‘We denken dat zij onze click & collect extensie gaan waarderen, omdat het nu nog gemakkelijker wordt om het boodschappen doen in het dagelijks leven in te passen.’

Online boodschappen
Niet minder dan 21 procent van de Britten kocht vorig jaar food & groceries op internet, blijkt uit een recent bericht van Eurostat. Het EU-gemiddelde kwam uit op 9 procent.