Twinkle | Digital Commerce

Superdirect.com eind deze maand van start

2017-10-05
409208
  • 1:18

Superdirect.com bouwt aan een netwerk van afhaalpunten voor online bestelde boodschappen. De opening van het eerste afhaalpunt werd verschillende keren uitgesteld, maar is nu concreet gemaakt: op 28 september gaat het concept van start.

Dat communiceert Superdirect.com op zijn website. Daarop kunnen mensen binnenkort boodschappen doen, die ze een dag later kunnen afhalen in drive-throughs. Producten liggen er in drie verschillende temperatuurzones opgeslagen, voor versproducten, diepvriesartikelen en kruidenierswaren.

De nieuwkomer heeft geen plannen om te gaan bezorgen gecommuniceerd; 'Superdirect.com bezorgt geen boodschappen, Superdirect.com bezorgt je tijd', is dan ook de belofte (video).

‘Honderden afhaalpunten’
 
Bij de lancering van de website in maart sprak Superdirect.com de ambitie uit om honderden afhaalpunten voor online boodschappen te openen in Nederland. Later werd bekend dat de Eindhovense wijk Meerhoven gedurende de zomer als testlocatie zou worden gebruikt. Daar wordt volgende week zaterdag ook het openingsfeest gegeven.

Sligro
De Sligro Food Group, eigenaar van groothandel Sligro en van supermarktketen EMTÉ, heeft een minderheidsbelang van inmiddels 37,5 procent in Superdirect.com. Sligro is ook leverancier van de websupermarkt, die een samenwerking sloot met de mobiele bestel- en betaalapplicatie MyOrder van de Rabobank.

DPD Pakketshops
DPD Pakketservice is de logistieke partner van Superdirect.com. De afhaalpunten van Superdirect.com worden toegevoegd aan het netwerk van DPD Pakketshops, waar orders bij een waaier aan webshops kunnen worden afgehaald. Met de Pakketshops concurreert DPD onder andere met Kiala, PostNL (PakjeGemak) en De Buren (afhaalcentra en afhaalpunten), die ook click & collect netwerken faciliteren voor retailers.