Twinkle | Digital Commerce

Vimodos binnen twee jaar failliet

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Vimodos, in het najaar van 2011 opgezet als ‘online modestad’, is failliet. De start-up investeerde honderdduizenden euro’s aan reclame op onder andere tv, maar de inkomsten bleven achter.


Eergisteren is het faillissement van Vimodos-eigenaar Vesper Retail uitgesproken, maakte Emerce op uit het insolventieregister van de Amsterdamse rechtbank. De webwinkel is nog wel te bereiken, maar het is niet meer mogelijk online bestellingen te doen op Vimodos.nl. Dat kan nog wel bij Vimodos’ woonzusje Stijls.nl. De curator was zojuist onbereikbaar voor commentaar.

Modeadvies
Maurits Tempelaar, CEO van Vesper Retail, wilde winkelen koppelen aan modeadvies, met onder andere trendrapporten en bespreking van celebrity looks. Vimodos bood een groot assortiment kleding aan, van merken als G-star, Supertrash, DEPT, Superdry en Diesel.

‘Kwalitatieve partners’
Begin vorig jaar sloot de start-up een pact met Van den Assem Schoenen; de retailer gebruikte Vimodos.nl als extra online verkoopkanaal. Tempelaar vertelde Twinkle destijds dat andere ‘kwalitatieve partners’ het aanbod van Vimodos zouden moeten verrijken. Hij beoogde in 2015 een top 3 spelers te worden in online fashion.

Vesper Retail noch Maurits Tempelaar was zojuist bereikbaar voor commentaar.