Twinkle | Digital Commerce

Bol.com schrijft nieuwe wedstrijd uit voor ontwikkelaars

2017-05-27
559201
  • 1:23

Bol.com start komende donderdag officieel een nieuwe competitie voor externe ontwikkelaars. De nummer 2 van de Twinkle100 daagt developers uit een vernieuwende toepassing te bedenken om de verkoop van Bol.com te bevorderen.

Bol.com schreef vorig jaar voor het eerst een competitie voor ontwikkelaars uit. Toen was de strikte opdracht een cadeautoepassing te ontwerpen voor Sinterklaas en de Kerstman. De Developers Contest werd toen gewonnen door James Mostert van Jamo Web Creations, die de Facebook-app MijnVerlanglijst ontwikkelde. Hij kreeg een checque van 10.000 uit handen van Bol.com’s marketingdirecteur Michel Schaeffer.

Basisopdracht en bonuspunten
Net als bij de voorgaande editie is bij de Developers Contest 2013 10.000 euro aan prijzengeld te winnen, maar nu moeten de nummers 1 tot en met 3 de taart verdelen. De basisopdracht luidt dit keer: ‘Ontwikkel een toepassing met een integratie van Bol.com.’

Bonuspunten zijn te verdienen door te voorzien in een integratie met een bestaande (andere) applicatie of door ‘specifieke features van het platform of een device’ in te zetten, zoals plaatsbepaling (GPS), beweging, spraak of video. Ook voor de koppeling met social media, gaming en mashups met andere API’s zijn extra punten te verdienen.

Open API
Externe ontwikkelaars kunnen met de open API applicaties maken rond de miljoenen producten van Bol.com. Dankzij Bol.com Afrekenen kunnen shoppers direct kopen in de mobiele applicaties die derden ontwikkelden (voorbeeld). Het onderliggende partnerprogramma zorgt ervoor dat de ontwikkelaars door Bol.com voor hun inspanningen worden beloond.

Devolopers Dag
De beste inzenders mogen hun toepassing eind oktober presenteren op een Developers Dag die Bol.com in eigen huis organiseert. Een jury wijst daar de winnaars aan.