Twinkle | Digital Commerce

VintyKids met nieuwe eigenaar naar Duitsland en België

2017-05-27
180101
  • 1:16

VintyKids, een online platform waarop ouders tweedehans kinderkleding kunnen verkopen, heeft met Johan Thans een nieuwe investeerder aangetrokken. Voor een bedrag van 1,3 miljoen euro heeft de ondernemer een meerderheidsbelang verworven.

Het Financieele Dagblad schrijft dat Thans al sinds begin deze maand aan het roer staat bij het Haarlemse VintyKids, dat eind vorig jaar werd gelanceerd door Maurits Teunissen, Chris Schäfer en Bartel Huibregtsen.

Tegen 50 procent verkoopcommissie neemt VintyKids ouders en verzorgers het ‘gedoe’ uit handen dat komt kijken bij het online verkopen van gedragen kinderkleding. Op de site zijn gratis VintyKids-tassen te bestellen, die ouders kosteloos gevuld naar VintyKids retour kunnen sturen. De startup selecteert, fotografeert en verkoopt de kledingstukken vervolgens.

Styleshoots
Teunissen vertelt in het FD dat een investeerder nodig is om VintyKids winstgevend te maken en de kostbare stap naar Duitland en België te zetten. Hij en zijn compagnons staken al een miljoen euro aan eigen geld in hun andere onderneming Styleshoots, producent van professionele fotoapparatuur voor webwinkels in fashion. De drie ondernemers houden ieder een minderheidsbelang in VintyKids.

Karl Lagerfeld
Investeerder Thans, die de dagelijkse leiding over VintyKids heeft overgenomen, begeleidde in het verleden grote merken op de weg naar online verkoop. Zo adviseerde hij onder andere Karl Lagerfeld over de logistieke aspecten van e-commerce.

NB: VintyKids kwam eerder dit jaar aan de orde in de rubriek 'Gat in de markt', in Twinkle 2-2013. Daarin noemde Teunissen het concept 'uitstekend schaalbaar'.