Twinkle | Digital Commerce

FRS onderhandelt met ‘omstreden’ ondernemer

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:46

De curatoren van de failliete Nederlandse tak van Free Record Shop zijn momenteel in gesprek met drie gegadigden voor een overname. Een daarvan is Martijn Rozenboom, die eerder betrokken was bij een reeks faillissementszaken.

Na de terugtrekking van overnamekandidaat ProCures vorige maand, hebben enkele geïnteresseerde partijen een bod gedaan op, of laten weten concrete interesse te hebben in Free Record Shop. Een van hen is Martijn Rozenboom, die bekend zou staan als een omstreden ondernemer vanwege zijn betrokkenheid bij een reeks faillissementszaken, zoals van Drakenborch Consulting, Broekhuis Training en Zydante. Hij is voor zover bekend nooit voor faillissementsfraude veroordeeld, maar wordt volgens Het Financieele Dagblad door diverse bronnen voor ‘oplichter’ uitgemaakt.

Overnemen voor een habbekrats
Aan het FD laat curator Henk van Rootselaar weten dat Rozenboom onderhandelt namens een consortium dat volgens hem betrouwbaar is. Toch is een gedupeerde die de krant heeft gesproken over Rozenboom niet gerust op de onderhandelingen. Er bestaat de angst dat de ondernemer Free Record Shop voor een ‘habbekrats’ wil overnemen om er met de kas vandoor te gaan.

Rol van ProCures
In het nieuwe faillissementsverslag dat gisteren naar buiten kwam staat volgens het FD dat de curatoren, naast de onderhandelingen die lopen met drie nieuwe gegadigden, ook de eerdere kandidaatsrol van ProCures nader wil onderzoeken. Zij laten weten het ‘opvallend’ te vinden dat ProCures de Belgische tak van Free Record Shop en Game Mania voor 1 euro overnam, terwijl deze laatste in 2012 nog werd gewaardeerd op 12,6 miljoen euro. Beide takken samen hebben een eigen vermogen van 20 miljoen euro en hebben 7 miljoen euro in de kas, schrijft het FD.

Ook willen de curatoren onderzoek doen naar het feit dat ProCures aan de Belgische vennootschappen 750.000 euro in rekening bracht voor een periode dat de investeerder het bestuur vormde.

Breukhoven
Hans Breukhoven, oprichter van Free Record Shop, gaf vorige week aan graag met ProCures een doorstart van het bedrijf te willen maken. Of hij tot één van de eerdergenoemde geïnteresseerden behoort, is onduidelijk. Volgens Van Rootselaar kunnen de onderhandelingen ‘vandaag rondkomen, maar het kan ook nog een paar dagen duren'.