Twinkle | Digital Commerce

EBay: nieuwe investeringen in same day delivery

2017-05-27
180101
  • 1:40

EBay heeft een desktop-versie van zijn eigen bezorgdienst eBay Now gelanceerd. De same day delivery service, die een jaar geleden van start ging, was aanvankelijk alleen gericht op mobiele gebruikers. EBay heeft ook zijn bezorggebied uitgebreid en het komt met tijdvaklevering.

EBay Now lanceerde zijn mobiele applicatie voor eBay Now zomer vorig jaar voor San Fransisco. Via de app kunnen gebruikers producten van lokale winkeliers snel in huis halen (FAQ). Door de koppeling aan Milo participeerden retailreuzen als Macy’s, Best Buy en Toys ‘R Us in het experiment met same day delivery. De meeste orders worden volgens eBay voor 5 dollar binnen het uur aan de deur bezorgd.

Uitbreiding
EBay Now werd na de succesvolle testfase geïntroduceerd in San Jose en (delen van) New York, Techcrunch meldt dat de service deze zomer nog wordt gestart in onder andere Chicago en Dallas. Gisteren is een desktop-versie van de dienst gelanceerd. EBay weet immers dat bezoekers die meerdere apparaten (vast en mobiel) gebruiken waardevolle klanten zijn; ze besteden gemiddeld ruim twee keer zo veel als andere klanten op de eigen handelssite.

Milo
EBay Now is beschikbaar voor retailers die zijn aangesloten op Milo, een tool voor actuele voorraad- en prijsinformatie in fysieke winkels. Met de overname van Milo in 2010 sloeg eBay een (mobiele, lokale) brug tussen het fysieke en het online verkoopkanaal. EBay concurreert met zijn bezorgdienst niet met retailers; het bedrijf werkt er juist volop mee samen in de strijd tegen marktleider Amazon. Deze zomer nog moet behalve levering binnen één uur ook tijdvaklevering een optie worden. Dan kunnen kopers bijvoorbeeld 's ochtends aangeven dat ze een product graag tussen vier en vijf uur s' middags op hun werk bezorgd willen hebben.

Google Shopping Express
Ook Google roert zich op de bezorgmarkt. Het test sinds dit voorjaar een same day delivery service met de naam Google Shopping Express in San Fransisco. Google plaatste daar inmiddels ook pakjesautomaten van overnameprooi Bufferbox.