Twinkle | Digital Commerce

Zalando verkoopt productiehuis aan ex-werknemer

2017-05-27
180101
  • 1:04

Zalando heeft zijn activiteiten in online productpresentatie verkocht aan een voormalig werknemer. De partijen sloten een langlopende overeenkomst die hen de komende jaren wel verbonden houdt. Daarnaast zullen andere klanten worden geworven.
  
De Duitse vaktitel Textilwirtschaft meldt dat Zalando zijn productiehuis aan Max Radkte heeft overgedaan. Hij was vanaf 2010 tot eind vorig jaar werkzaam voor het Duitse miljardenbedrijf. Radke wordt eigenaar van MyBrands Zalando eProductions, verantwoordelijk voor foto’s en teksten bij producten en merken op de internationale sites van Zalando. Wat er met de bedrijfsnaam gaat gebeuren is onduidelijk.

Animo
Los van Zalando moet het eenvoudiger worden andere Europese e-commerce bedrijven als klant te winnen, maken koper en verkoper duidelijk (pdf). Het duidt erop dat er tot op heden weinig animo van derden was voor de visuele en tekstuele diensten van Zalando, dat de afgelopen periode investeerde in eigen faciliteiten en het vergaren van specialistische kennis.

MyBrands
Zalando ontwikkelde een eigen ‘Zalando E-commerce Operating System’ (ZEOS) en onder de vlag van MyBrands werden dochterondernemingen voor onder meer klantenservice en logistiek opgetuigd, waar andere online retailers op kunnen aanhaken. Deze diensten voor derden zouden Zalando een nieuw verdienmodel en een betere concurrentiepositie moeten opleveren.