Twinkle | Digital Commerce

EBay lanceert webshop voor luxueuze merken

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

EBay lanceert volgend jaar een nieuwe webshop waarin het high end fashion voor de volle prijs gaat verkopen. Daarvoor is de online marktplaats in gesprek met diverse bekende modeontwerpers.

Dat meldt de Amerikaanse modenieuwswebsite Drapers.

EBay is van plan om de website, waarvan de naam nog onbekend is, in het voorjaar van 2014 in de lucht te brengen. Aan het assortiment worden merken uit het luxesegment toegevoegd. De online marktplaats praat momenteel met high street retailers Reiss en Karen Millen en het designerlabel Marc Jacobs om te verkopen in de nieuwe webshop, schrijft Drapers. EBay wilde verder geen uitleg geven over de fase waarin de gesprekken zich bevinden.

Eerst mobiel
In plaats van te starten met een webshopdesign voor de desktop, ontwikkelt eBay de online winkel allereerst voor mobiel. In een later stadium zal het mogelijk ook worden aangepast aan het scherm van de desktop.

Volle prijs
Met de lancering van de nieuwe shop laat eBay voor de tweede maal weten niet enkel meer een outlet te willen zijn waarin retailers en consumenten hun 'oude' waar van de hand doen. De retailers van de luxueuze webwinkel verkopen hun nieuwe producten immers tegen de volle prijs. Vorige week sprak Chris Saridakis, CEO en president van eBay Enterprise, de verwachting uit dat dertig klanten van het voormalige GSI Commerce eind dit jaar winkels zullen hebben op eBay’s marktplaats, ‘creating an additional distribution channel to help grow their businesses’.