Twinkle | Digital Commerce

Unilever pioniert met 'shoppable' YouTube-video’s

2017-05-27
180101
  • 1:00

YouTube heeft een nieuwe gadget voor merken ontwikkeld, die koopgrage videokijkers sneller in contact brengt met online retailers. Unilever heeft de primeur met zijn haarverzorgingsmerk TRESemmé. Shampoo die in de video’s voorbij komt kan in een paar muisklikken worden besteld.

TRESemmé trok al een kleine 3 miljoen kijkers naar het eigen YouTube-kanaal, waarop onder meer tutorials, tips & tricks en interviews met trendsetters te zien zijn. ‘Voortaan kan TRESemmé consumenten sneller en efficiënter koppelen aan de producten die voorbijkomen in de demovideo’s, waarmee de shopping journey wordt verkort’, legt Google uit op zijn retail-blog.

Premium
De nieuwe gadget, ontwikkeld met technologiebedrijf Gloto, is als premium offering beschikbaar voor fabrikanten van consumentenartikelen die klant zijn bij Google. De functionaliteit wordt alleen getoond binnen het branded YouTube-kanaal, dus niet in embedded video’s op andere plekken.

Google ontvangt geen commissie bij een verkoop van een product via het YouTube-kanaal, aldus een woordvoerder tegen Mashable.

E-commerce features
Google voegde in het verleden mondjesmaat al e-commerce features toe aan YouTube, dat sinds kort experimenteert met betaalde kanalen.