Twinkle | Digital Commerce

‘Online omzet Free Record Shop groeit’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:28

De online omzet van de Free Record Shop is licht stijgende en dat is gegeven de huidige marktomstandigheden ‘hartstikke goed’, zegt directeur Hubert de Koning van ECI. Dat bedrijf exploiteert de webwinkels van de entertainmentketen.
 
ECI, de nummer 21 van de Twinkle100, nam de exploitatie van Freerecordshop.nl en Freerecordshop.be begin vorig jaar over. ‘We hebben een licentieovereenkomst gesloten’, zegt De Koning, ‘en wij dragen sindsdien bij iedere verkoop een percentage af aan FRS. Wij hebben zelf dus niets te vorderen van het bedrijf.’

Verzending gaat door
Free Record Shop (nr. 53 in de laatste Twinkle100) maakte vanmiddag zelf bekend aanstaande maandag faillissement aan te vragen. ECI blijft voorlopig gewoon orders uitleveren en volgens De Koning lopen webshoppers geen risico: ‘Ik neem aan dat er dinsdag een curator aan het werk gaat. Hij zal denk ik snel concluderen dat het baat heeft dat wij doorgaan met verzenden. En als de curator ons niet belt, dan bellen wij hem. De Belgische webshop blijft sowieso overeind, want die valt buiten het faillissement.'

Toekomst
De directeur gaat er net als FRS zelf vanuit dat de keten niet uit het Nederlandse winkelbeeld zal verdwijnen. ‘En online kan ik me dat al helemaal niet voorstellen, want internetverkoop is een van de meest kansrijke activiteiten. Ik kan me wel goed voorstellen dat ze met ons als partner doorgaan, wie dat “ze” dan ook mogen zijn. Je kunt zo’n online exploitatie in ieder geval niet even in een handomdraai zelf opzetten. Wij hebben de expertise, de lijntjes met de industrie, de profielen, enzovoort.’
 
ECI Holding exploiteert behalve Eci.nl en de sites van FRS ook de shops van de eigen pure player Cosmox in Nederland en België.