Twinkle | Digital Commerce

Neckermann biedt online retailers magazijn- en verkoopruimte

2017-05-27
9487
  • 1:29

Neckermann BV manifesteert zich als e-commerce dienstverlener in de lage landen. Retailers en merken kunnen producten op voorraad houden in het magazijn van Neckermann.com en andere webwinkels van Axivate Capital. Ze kunnen artikelen ook via die kanalen verkopen.

De Nederlandse investeringsmaatschappij Axivate Capital nam Neckermann eind vorig jaar onder meer over om logistieke kennis op te doen. Het magazijn van de voormalige postorderaar in Sint Jansteen (Zeeland) wordt niet alleen gebruikt voor ‘hoofdwinkelstraat’ Neckermann.com, ook voor een webwinkel waarin Axivate al participeerde (YourTablet) en voor de eigen fashion start-up Bulls & Birds. Axivate, dat uitkijkt naar overnames van en participaties in andere e-commerce bedrijven, zet Neckermann nu neer als e-fulfilmentpartner.

Samenwerking met PostNL
In Sint Jansteen ligt al langer kleding opgeslagen voor de webverkoop van onder andere WE Fashion en M&S Mode, maar hierbij fungeert Neckermann als ‘onderaannemer’ van hoofdaannemer PostNL. ‘De samenwerking met deze retailers blijft gewoon bestaan’, legt Bob Manni namens Neckermann uit aan Twinkle, ‘maar we trekken de stoute schoenen aan. Voortaan treden we zelf als dienstverlener naar buiten. Daarbij mikken we op retailers en merken die de e-fulfilment niet meer zelf kunnen doen door de schaal die het heeft gekregen, op partijen die toe zijn aan een nieuwe dienstverlener en op buitenlandse bedrijven die hier hun entree willen maken.’

Extra service
Behalve voor opslag, het verzendklaar maken van producten, retourverwerking en callcenter-activiteiten kunnen online retailers ook voor verkoop terecht bij Neckermann. Manni: ‘We bieden het momenteel aan als extra service. Als zakelijke klanten dat willen en wij ook meerwaarde zien, kunnen producten worden opgenomen op Neckermann.com, of op onze portals YourTablet en Bulls & Birds. Vice versa zou dat eventueel ook kunnen, maar dat zie ik minder snel gebeuren.'