Twinkle | Digital Commerce

Kleurmatchende app voor online retailers

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Het Amerikaanse m-commerce bedrijf Double Prime heeft een kleurmatchende app ontwikkeld voor online retailers. Het prototype voor de iPhone is deze week door de provider gepresenteerd.

De app ‘Prime Color’ van Double Prime ziet bijvoorbeeld dat een consument op zoek is naar make-up die past bij de kleding die zij aan heeft. De klant maakt een foto van het kledingstuk waarbij de make-upproducten moeten matchen en upload die in de app. De app biedt de consument vervolgens een lijst met make-upproducten in de webshop die, kleurtechnisch gezien, het beste passen bij de outfit.

In het hart van de app is een systeem geïntegreerd dat de hex-waarde van elke kleur vergelijkt, meldt Internetretailer.com. De hex-waarde is een universeel serienummer dat elke kleur afzonderlijk heeft gekregen. Dit serienummer is afgeleid van de RGB-waarde. RGB is een manier om een kleur uit te drukken met behulp van een combinatie van de drie primaire kleuren van RGB Rood-Groen-Blauw, uitgaande van additieve kleurmenging.

‘Wij willen de app gaan verkopen aan bedrijven die producten op wat voor manier dan ook op kleur rangschikken’, zegt Michael Tarquinio, vice president of operations van Double Prime. ‘De app kan erg handig zijn voor consumenten die online zoeken naar kleding, verf, make-up of alles wat enigszins gekleurd is.’ Het bedrijf heeft nog geen prijs opgesteld voor de app.