Twinkle | Digital Commerce

Halfords Nederland vernieuwt (web)winkel

2017-11-09
180101

Halfords is bezig met de vernieuwing van zijn winkels. De keten lanceert binnenkort een nieuwe webshop die dienst moet doen als ‘online mobiliteitsplatform’, vertelt crosschannelmanager René Smeding aan Twinkle.

De webwinkel krijgt de vorm van een portal van waaruit de klant de diverse pijlers binnen de shop (auto, fiets, motor, scooter, mobiele elektronica, kamperen) kan bezoeken. Smeding: ‘We creëren diverse subomgevingen binnen de site waar de bezoeker alle informatie, producten en diensten vindt die zijn gerelateerd aan een specifiek onderwerp. In de categorie auto worden bijvoorbeeld alle producten voor de auto, maar ook autovakanties en autoverzekeringen getoond.’

Extra diensten
Halfords voegt in de genoemde categorie een extra dimensie toe aan zijn zoekmachine door producten te laten filteren op basis van het kenteken van de auto van de klant. ‘Hij krijgt dan artikelen te zien die passend zijn voor zijn auto. Ook bedienen we de klant met informatie over bijvoorbeeld het onderhoud van de auto in de vorm van tips & tricks’, zegt Smeding. De nieuwe webshop gaat in september live.

Tablets en zuilen
De fysieke winkels van Halfords worden de komende tijd aangepast aan de nieuwe crosschannelstrategie. ‘We beginnen in juli met het uitdelen van tablets aan ons personeel in de winkels’, zegt Smeding. ‘Zo kunnen zij bezoekers direct van productinformatie voorzien en klanten helpen in de fysieke winkel een bestelling online te plaatsen wanneer een product niet meer op voorraad is. Aan de hand van de reacties van klanten op onze tablets gaan we een strategie ontwikkelen voor bestelzuilen in de fysieke shops. Consumenten kunnen vanaf eind dit jaar hierop de online winkel bezoeken.'

Halfords UK
Vorige week werd bekend dat ook de Britse Halfords, dat als bedrijf los staat van de Nederlandse keten, de komende drie jaar gaat investeren in zowel offline als online. Halfords UK heeft 100 miljoen pond uitgetrokken om onder andere een nieuwe website te lanceren.


Gerelateerde artikelen: