Twinkle | Digital Commerce

Vijftig Amerikaanse retailers verzamelen in mobiel winkelcentrum

2017-11-09
180101
  • 1:31

Voor Amerikaanse consumenten is er een mobiele site en iPhone-applicatie ontwikkeld waarop vijftig online retailers zijn gebundeld. Ontwikkelaar Raj Lalwani wilde met het platform Tinyview een mobiel winkelcentrum creëren.

Op Tinyview (app) zijn vijftig Amerikaanse webshops verzameld, zodat de consument niet van elke online winkel een aparte app hoeft te downloaden. Onder andere online retailers Amazon, Wal-Mart, Target, Abercrombie & Fitch, Macy’s, Nordstrom, Forever 21 en Urban Outfitters zijn verbonden aan het platform.

De consument selecteert in de Stores-sectie van de app de naam van de retailer die hij wil bezoeken. Vervolgens verschijnt de mobiele homepage van de betreffende shop op het scherm en kan de consument hier online winkelen. De producten uit de shop kunnen worden opgeslagen op Tinyview onder de eigen Facebook-account.

Trending retailers
Hoe meer producten van een retailer door consumenten worden opgeslagen, hoe hoger de webshop verschijnt op de lijst van ‘trending retailers’ in de applicatie. ’90 procent van de gebruikers van de app bekijkt deze lijst, dus het is voor retailers belangrijk om hier een goede positie in te hebben’, vertelt Lalwani aan Internetretailer.com. ‘Het biedt kleine webshops daarbij de mogelijkheid om meer onder de aandacht te komen.’

Check-out op mobiele site
Na afloop van het winkelen betaalt de consument de producten in de checkout van de betreffende webshop. Lalwani: ‘Dit gebeurt niet in Tinyview, omdat gebruikers het fijner vinden om binnen de eigen omgeving van de webshop af te rekenen.’ Wel helpt Tinyview consumenten in het betaalproces door alle velden voor bijvoorbeeld betaalmethodes en verzending naar wens standaard in te vullen. Via een 'Auto-fill button' in de app worden de velden in de check-out ingevuld, wat volgens Lalwani het shoppen via de smartphone vergemakkelijkt. Tinyview ontvangt bij elke aankoop die voortkomt uit de app en de mobiele site een vergoeding van de webshop.