Twinkle | Digital Commerce

Morres.com groeit uit tot webwarenhuis Mandemakers Groep

2017-11-11
180101
  • 1:31

Morres.com, een webwinkel van de Mandemakers Group, verkoopt inmiddels veel meer dan woonartikelen alleen. In de webshop zijn onder meer ook strandlakens, kinderkleding, huidverzorgingsproducten en gezelschapsspellen te koop.


Morres heeft een lange historie als multichannel retailer. Het bedrijf uit Hulst verkocht decennialang meubels in een winkel en per telefoon. Voordat Morres in 2009 failliet ging, haalde het 10 procent van zijn omzet uit online verkoop, aldus algemeen directeur Walter van de Griendt vorig jaar in een interview. In 2005 sleepte het bedrijf bijvoorbeeld nog een Thuiswinkel Award in de wacht.

Site op niveau
Van de Griendt liet weten dat Morres na de doorstart bij de Mandemakers Groep weer de multichannel player wilde worden die het jarenlang was geweest. ‘We zijn drukdoende onze site weer op dat niveau te krijgen’, liet hij optekenen (pdf) in het ledenblad van CBW Mitex.

Assortiment
De afgelopen periode werd het assortiment fors uitgebreid, ook met branchevreemde producten van merken als Rituals en Bugaboo. Orders op Morres.com worden gratis bezorgd in Nederland en België. Van de Griendt maakte al kenbaar toekomst te zien in de verkoop (online en offline) van artikelen in de categorieën outdoor, doe-het-zelf en leisure, waarmee Morres.com uitgroeit tot een waar webwarenhuis.

De Mandemakers Groep
Morres is sinds 2009 een van de vele formules van De Mandemakers Groep (DMG), goed voor een omzet van circa 1 miljard euro per jaar. Het retailbedrijf in meubels, keukens en sanitair is onder andere eigenaar van Woonexpress, dat is gepositioneerd als concurreert van Ikea. Anders dan de Zweedse gigant verkoopt Woonexpress al wel online in ons land. De opening van Ikea’s Nederlandse webwinkel staat voor komende zomer gepland.

Montèl
Montèl is een andere woonformule uit de stal van Mandemakers. Meubels van dat label zijn sinds een kleine twee jaar ook te koop bij strategische partner Wehkamp.nl.