Twinkle | Digital Commerce

Google test same day delivery service

2017-11-11
180101
  • 1:09

Google nodigt inwoners van San Francisco uit te participeren in een test met Google Shopping Express. Het is een same day delivery service, waar verschillende bekende retailketens mee gaan experimenteren. Dat gebeurt vooralsnog alleen buiten hun eigen sites.
 
In de testfase van Google Shopping Express, waarover de afgelopen weken al het nodige te doen was, is de bezorgservice alleen te gebruiken door mensen uit San Francisco en omgeving (Bay Area). Een andere restrictie is dat ze de aankopen bij onder andere Target, Toys 'R Us, Staples én lokale winkeliers alleen snel kunnen laten bezorgen als ze die doen in een speciale Google-omgeving.

EBay Now, Shutl en Amazon
Daarmee lijkt Google Shopping Express (althans vooralsnog) op eBay Now, een bezorgdienst die is gekoppeld aan een eigen centrale online koopplek. Google Shopping Express is overigens geen bezorgdienst as such, maar een mediator. Google neemt hierbij dezelfde rol op zich als het Britse Shutl, dat onlangs bekend maakte zijn service uit te breiden naar de Verenigde Staten. Verwacht wordt dat Google à la Amazon een bezorgabonnement zal lanceren.

Voorlopig gratis
Google geeft aan nog te werken aan de prijsstelling van zijn lokale bezorgdienst. Gedurende de testfase van minimaal zes maanden is de service ongelimiteerd gratis in San Francisco en omgeving.