Twinkle | Digital Commerce

Etsy opent groothandel voor retailers

2017-05-27
314153
  • 1:01

Etsy heeft zijn eerder aangekondigde groothandel live gezet in bèta. Etsy Wholesale is gratis voor geregistreerde retailers (kopers). Verkopers kunnen in de eerste fase ook gratis terecht op het platform. Etsy denkt naar eigen zeggen nog na over de definitieve tariefstructuur.

Etsy, de online marktplaats vol handgemaakte artikelen en vintage fashion, biedt Amerikaanse retailers voortaan de optie producten van handelaren te kopen om hun eigen (offline en/of online) assortiment mee uit te breiden.

Nordstrom en West-Elm
Winkelketens Nordstrom en West-Elm werden in een eerdere testfase al als klant van de groothandel aangetrokken. Zo verkoopt Nordstrom onder de naam ‘Etsy & Nordstrom Present’ producten van Etsy-ondernemers in de woonafdeling van zijn fysieke winkels en webshop. Vanaf deze week kunnen alle Amerikaanse retailers toegang vragen tot Etsy Wholesale.

Etsy in Nederland
B2b-verkoop van Etsy-producten is in ons land nog niet aan de orde, de b2c-handel groeit net als in andere delen van de wereld flink. Etsy.com is nu ongeveer een half jaar beschikbaar in het Nederlands.

Lees ook: Het succes van handcraftingplatformen DaWanda en Etsy (Twinkle 3-2013)