Twinkle | Digital Commerce

Asda start als eerste supermarkt in UK met same day delivery

2017-05-27
180101
  • 1:52

Asda start dit jaar als eerste Britse supermarktketen met een same day delivery service. De dienst maakt deel uit van een investering van 700 miljoen pond dat de op een na grootste supermarkt van Groot-Brittannië voor dit jaar gepland heeft.

Asda start volgende maand met het testen van de same day delivery service. De supermarktketen geeft volgens The Telegraph met de nieuwe service en investeringen het belang van online verkoop in de voedselindustrie aan. Het bedrijf is dit jaar ook van plan om een click & collect service in zijn fysieke winkels te introduceren. Klanten kunnen straks in alle 568 Asda-winkels in de UK non-food producten en kleding ophalen die zij online besteld hebben. Ook wordt in 2013 het aantal supermarkten waar online levensmiddelenorders kunnen worden opgehaald verdubbeld naar tweehonderd.

Park & Ride
Daarnaast heeft Asda in Groot-Brittannië plannen om aparte afhaalpunten te openen op meerdere Asda-tankstations en ontwikkelt het een park & ride faciliteit in Nottingham. Vorig jaar opende Asda zijn eerste afhaalpunt voor levensmiddelen buiten zijn winkels, op een bedrijventerrein in Reading.

Sinds vorige week kunnen klanten van Asda in York al door een drive-through rijden om producten (levensmiddelen en non-food artikelen) die mobiel zijn besteld op te halen. Een medewerker van het afhaalpunt verzamelt de items en levert de bestelling af bij de auto.

Click & collect
Momenteel is click & collect goed voor 50 procent van Asda’s non-food bestellingen en 5 procent van zijn levensmiddelenorders. ‘Ik denk dat click & collect over een paar jaar net zo groot is als het bezorgen van levensmiddelen aan huis’, voorspelt Kieran Shanahan, chief executive van Asda. ‘Ik denk niet dat deze ontwikkeling vijftien jaar op zich laat wachten.’

Offline supermarkten
De online verkoop van Asda groeit met 20 procent per jaar, wat het achter Tesco de grootste online supermarktketen van Groot-Brittannië maakt. Asda opent, naast alle ontwikkelingen voor de online verkoop, dit jaar nog twaalf nieuwe supermarkten van in totaal 340.000 vierkante meter. Het bedrijf wil volgens The Telegraph niet meedelen hoe de investering van 700 miljoen pond verdeeld zou worden over offline en online. Asda, onderdeel van Wal-mart, plant de investering na een totale verkoopgroei in 2012 van 4,5 procent naar 22,8 miljard pond.