Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn bezorgt ook aan gebieden bij Belgische grens

2017-05-27
180101
  • 0:52

Albert Heijn breidt zijn bezorggebied verder uit naar het zuiden van het land. Het gaat om de gebieden bij de Belgische grens, rondom Nijmegen en het rivierengebied boven Zaltbommel.

Met de nieuwe regio’s bedient Albert Heijn vanaf vandaag 230.000 nieuwe huishoudens, zo vertelt Dagna Hoogkamer, woordvoerder van de keten, aan Twinkle. ‘Het gaat om een uitbreiding van huishoudens die hun boodschappen online kunnen bestellen en thuis kunnen laten bezorgen. Albert.nl bereikt ongeveer 67 procent van de Nederlandse huishoudens’, aldus Hoogkamer.

In het najaar van 2012 opende Albert Heijn een nieuw Home Shop Center in Almere om zijn diensten verder uit te kunnen breiden. Hoogkamer: ‘Vervolgens hebben we in oktober 2012 ons bezorggebied al uitgebreid in Gelderland, Noord-Holland en Flevoland. En sinds vandaag voegen we daar dus de gebieden rond de Belgische grens aan toe.’

Moederconcern Ahold, de nummer 3 in de Twinkle100, wil zijn e-commerce omzet in vijf jaar tijd verdrievoudigden.