Twinkle | Digital Commerce

Abonnementsservice voor handgemaakte ‘goodies’

2017-05-27
180101
  • 1:19

De Nederlandse online markt voor handgemaakte artikelen heeft er een nieuwe speler bij. Bij Goodie Goodness krijgen klanten op abonnementsbasis een box gevuld met handgemaakte ‘goodies’ opgestuurd.


Bij Goodie Goodness, een website van Bianca Noordhuizen en Joyce Naber, kunnen consumenten een abonnement nemen op een maandelijkse goodieservice. Dat houdt in dat klanten elke maand een pakket ontvangen met daarin twee tot vijf handgemaakte producten van diverse ontwerpers. De inhoud van het pakket is elke keer een verrassing. ‘De artikelen variëren van schrijfwaren, woonaccessoires en sieraden tot badproducten’, laat Goodie Goodness weten.

‘In elke box zit een beschrijving met het verhaal achter elk product, zodat klanten inzicht krijgen in hoe de producten gemaakt zijn en wie de maker van de producten is’, zegt Goodie Goodness. ‘Op deze manier willen we de consument verbinden met ontwerpers en creatieven en een community creëren van mensen die net zoveel houden van handgemaakte producten als wij. De eerste boxen met daarin de artikelen van ontwerpduo Vivid Please zijn al verstuurd.’

Maandabonnement
Goodiegoodness.nl brengt abonnementhouders 18,50 euro per maand in rekening, exclusief de verzendkosten van vier euro binnen Nederland. 'Maar', zo vertelt het bedrijf. ‘Wij zorgen ervoor dat de waarde van elke box aanzienlijk meer is dan de maandelijkse abonnementskosten.’ Betalen kan met PayPal. Naast de Nederlandse site is het bedrijf aanwezig in Groot-Brittannië met Goodiegoodness.com.

Etsy en DaWanda
Abo-commerce speler Goodie Goodness concurreert op de markt voor handgemaakte artikelen met platformen als Etsy en DaWanda. Twinkle schreef in het maartnummer van het magazine al over het succes van deze websites in Nederland.