Twinkle | Digital Commerce

Coolblue in vaarwater Bever en Futurumshop

2017-05-27
275167
  • [nieuws]
  • 1:10

Coolblue opent vandaag vijf nieuwe webwinkels met outdoorassortiment. De ‘Beste Webwinkel van Nederland’ stapt in een markt die volgens Coolblue 400 miljoen euro groot is in de Benelux. Buitensportkleding verkoopt de nummer 6 van de Twinkle100 vooralsnog niet.

Met Rugzakcenter.nl, Tentcenter.nl, Slaapzakstore.nl, Zaklampcenter.nl en Zakmesshop.nl concurreeert Coolblue vanaf vandaag onder meer met marktleider Bever, dat onlangs grote stappen zette in zijn multichannelstrategie. Ook Futurumshop (zie interview uit Twinkle 9 -2012), de nummer 51 van de Twinkle100, krijgt er met Coolblue een concurrent bij in enkele productcategorieën.

Keuzehulp
Het assortiment van de nieuwe Coolblue-shops komt onder meer van de merken Vaude, Deuter, Eastpak, Leatherman en Maglite. YouTube-video’s, reviews en een keuzehulp op iedere site moeten de klant helpen bij zijn aankoop. Producten die voor middernacht zijn besteld, worden in principe de volgende dag geleverd.


Keukenartikelen en witgoed
Coolblue werd groot in consumentenelektronica. Het bedrijf, goed voor een omzet van 168 miljoen euro 2012, breidde eind vorig jaar uit met verschillende shops voor (ook stekkerloze) keukenartikelen. Twee weken geleden werd de entree gemaakt in witgoed.


Thuiswinkel Awards

Coolblue is opnieuw genomineerd voor de belangrijkste vakprijs bij de Thuisiwinkel Awards, waarvan het leeuwendeel op 28 maart wordt uitgereikt. De online retailer doet ook een gooi naar twee deelvakprijzen en Coolblue maakt kans op drie Publieksprijzen XL.