Twinkle | Digital Commerce

Sligro samen met Superdirect.com in e-commerce

2017-05-27
180101
  • 1:07

Sligro Food Group heeft een belang van 49 procent genomen in Superdirect.com, een nieuwe afhaaldienst voor online bestelde boodschappen. Behalve aandeelhouder wordt het groothandels- annex supermarktconcern ook leverancier van Superdirect.com.

Superdirect.com gaat vanuit Barendrecht levensmiddelen distribueren naar afhaalpunten, waarvoor in meerdere gemeentes aanvragen zouden liggen. Minderheidsaandeelhouder Sligro biedt ondersteuning bij de inkoop en kan zelf over de schouder meekijken bij de e-commerce en logistieke activiteiten van ondernemer Peter Pompen. Hij is al anderhalf jaar bezig met de opzet van Superdirect.com, aldus persbureau Novum.

Sligro en online boodschappen
Sligro kondigde afgelopen zomer aan in 2012 nog te zullen experimenteren met afhaalpunten voor zijn supermarktketen Emté. Dat voornemen werd nog niet in de praktijk gebracht en zal dat voorlopig waarschijnlijk ook niet worden. Een woordvoerder Sligro noemt het tegenover persbureau Novum onwaarschijnlijk dat Superdirect.com en Emté op korte termijn gaan samenwerken.

Albert Heijn Pick Up Point
Superdirect.com wil op serieuze schaal gaan concurreren met Albert Heijn, dat enkele maanden geleden zijn eerste Pick Up Point voor online bestelde boodschappen opende in Heemstede. De marktleider heeft inmiddels ook afhaalpunten geopend in Naarden en Tilburg. Sinds kort, schrijft Distrifood, kunnen daar ook bestellingen van Ahold-zusje Bol.com worden opgepikt. Anders dan Albert Heijn wil Superdirect.com boodschappen overigens niet gaan bezorgen.