Twinkle | Digital Commerce

mobiele handen via ebay verdubbeld

2017-11-09
180101
  • 1:08

De mobiele handel via eBay omvatte in 2012 een bedrag van 10 miljard dollar. Dit is twee keer zoveel als het jaar ervoor. Volgens schattingen komt nu 16 procent van de totale omzet van het handelsplatform uit het mobiele kanaal.


Dat schrijft AllThingsD. EBay heeft sinds zijn reorganisatie afgelopen jaar een aantal veranderingen doorgevoerd in zijn mobiele diensten. Het mobiele kanaal is met de reorganisatie een aparte afdeling binnen het hoofdsegment van het bedrijf geworden, in plaats van een op zichzelf staande productgroep.

Zonder registratie kopen
De gisteren gelanceerde nieuwe versie van de eBay-app voor de iPhone en iPad maakt het voor consumenten mogelijk om zonder registratie bij de marktplaats of PayPal een product aan te schaffen. Ook kan de barcode van een product worden gescand met de smartphone (via RedLaser), waarna de nodige informatie verschijnt. Eind september was de app 100 miljoen keer gedownload en hadden gebruikers evenzoveel items mobiel gekocht.

Foto’s uploaden
Via de app kunnen verkopers nu foto’s van een product vanaf hun smartphone uploaden, zoals dat al enige tijd kan bij de app van Marktplaats (interview). Het is echter nog niet mogelijk om foto’s via de mobiele browser op eBay te plaatsen. Hier wordt binnen het bedrijf wel aan gewerkt.