Twinkle | Digital Commerce

Media Saturn: bijna 4 procent omzet nu online

2017-11-08
140140
  • 1:06

Media Saturn, de holding achter elektronicaketens Media Markt en Saturn, boekte afgelopen jaar een online omzet van circa 800 miljoen euro, Dat is meer dan twee keer zoveel als in 2011. De overgenomen pure player Redcoon draagt de grootste steen bij.

Dat volgt uit cijfers van het Duitse moederconcern Metro. Het online omzetaandeel van Media Saturn bedraagt op dit moment een kleine 4 procent, waar dat in elektronicabranche als geheel op een veelvoud daarvan ligt. Zonder overnameprooi Redcoon, naar verluidt goed voor 412 miljoen euro (gebroken) jaaromzet, zou het aandeel slechts een paar procentjes bedragen.

Kanaalconflict
Media Saturn kocht Redcoon twee jaar geleden om omzet uit en kennis over e-commerce in huis te halen. Na een slepend kanaalconflict (her)startte vlaggenschip Media Markt pas een jaar geleden met e-commerce in Duitsland. Ons land had daarvoor als een soort proeftuin gefungeerd. Op de thuismarkt verkoopt zusterketen Saturn al langer online, sinds afgelopen najaar doet Saturn dat ook in ons land.

Twinkle100
Met een omzet van 60 miljoen euro is Media Saturn de nummer 19 van de Twinkle100. Media Markt en Saturn verkopen sinds kort ook via mobiele apps op de Nederlandse markt.