Twinkle | Digital Commerce

Hema biedt online inzicht in winkelvoorraad

2017-11-11
180101
  • 1:34

Hema geeft webshoppers voortaan een indicatie van de productbeschikbaarheid in al zijn winkels. Het is een nieuwe stap in de cross-channel activiteiten van de keten, die heel veel webshoppers over de vloer krijgt.


Hema laat sinds vorige week zien of een product op voorraad is in de buurt, laat e-commerce manager Boudewijn van Nieuwenhuijzen weten aan Twinkle. Bezoekers kunnen voortaan beter kiezen tussen bezorgen (de volgende dag tegen meestal 4,95 euro bezorgkosten), bestellen en afhalen (binnen 5 dagen gratis in de winkel of voor 4,95 euro de volgende dag bij Kiala-punten) óf in de fysieke winkel kopen zonder mis te grijpen.

Winkels in de buurt
Hema communiceert geen concrete aantallen, maar de keten laat per artikel weten of er respectievelijk geen, beperkte, voldoende of ruime voorraad is bij (in beginsel) vijf winkels in de buurt. Aan de weergegeven informatie kunnen geen rechten worden ontleend, maakt Hema duidelijk.


Afhalen
Hema, dat eind 2010 een apart eigen distributiecentrum opende voor zijn webwinkel, biedt webshoppers al jaren de optie om online bestelde producten binnen 5 dagen kosteloos af te halen. Liefst ruim driekwart van de weborders wordt ook opgepikt in een van de Hema-vestigingen, laat van Nieuwenhuijzen weten. De toegevoegde voorraadinformatie biedt uitkomst aan site-bezoekers die de verzendkosten willen uitsparen, maar die sneller over een product willen beschikken.

Bestellen in de winkel
Hema, met een omzet van 106 miljoen euro de nummer 8 in de Twinkle100, test sinds vorig voorjaar een andere cross-channel feature: online bestellen in de winkel. De proef loopt nog altijd, zegt Van Nieuwenhuijzen, nu in acht vestigingen van de keten. ‘Dat de ingeslagen weg de juiste is, leidt geen enkele twijfel’, is de e-commerce manager stellig. ‘We zijn ons op dit moment aan het beraden op de vereisten aan de hardware en de effecten hiervan op de uitrolsnelheid.’
 
Wordt, met andere woorden, vervolgd.