Twinkle | Digital Commerce

Reorganisatie Neckermann.com kost 172 mensen hun baan

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

Neckermann.com heeft laten weten dat de eerder aangekondigde reorganisatie in de Benelux in één keer zal worden doorgevoerd. De herstructurering kost 172 mensen hun baan. Neckermann.com praat nog met investeerders om zijn toekomst veilig te stellen.

In juni, toen Neckermann.com de reorganisatieplannen communiceerde, werd nog gesproken over 150 ontslagen werknemers. De betrokkenen zouden deels afgelopen augustus en deels volgend jaar hun baan verliezen. Vandaag maakte het thuiswinkelbedrijf aan het personeel bekend dat tegelijkertijd afscheid zal worden genomen van 172 mensen (130 FTE). Volgende week vinden daarover individuele gesprekken plaats.

Outplacement
Neckermann.com stelt een outplacement-budget beschikbaar om de getroffen medewerkers te begeleiden naar een nieuwe baan. De Zeeuwse gemeenten Terneuzen, Sluis en Hulst bieden financiële steun om het begeleidingstraject bij te staan.

Nieuwe focus
CEO Kurt Staelens zegt dat Neckermann.com vanwege ‘de nieuwe focus naar een e-commerce organisatie’ genoodzaakt is de herstructurering door te voeren. De nummer 14 van de Twinkle100 zoekt nog naar investeerders om zijn toekomst veilig te stellen, na het faillissement van Neckermann in Duitsland. De catalogus verdwijnt en Neckermann.com gaat het modeassortiment zelf opbouwen. 

NB: In het laatste nummer van Twinkle vindt u op pagina 27 een interview met CEO Kurt Staelens.