Twinkle | Digital Commerce

Iittala opent internationale webwinkel

2017-05-27
460340
  • [nieuws]
  • 1:01

Iittala verkoopt voor het eerst direct online buiten zijn thuismarkt, om zijn omzet en merkloyaliteit internationaal te stuwen. Het Finse bedrijf, dat al geruime tijd eigen fysieke winkels draaiende houdt, bezorgt zijn serviesgoed, glaswerk en pannen voortaan ook in ons land.
 
Iittala heeft nergens zo veel winkels als in Nederland, negen stuks. Tot vorige week waren producten hier alleen online te koop via verkooppartners van het bedrijf, waaronder de Bijenkorf en Bol.com.

Verzendkosten
Behalve naar ons land verzendt Iittala orders op zijn nieuwe Engelstalige website ook naar België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Op bestellingen boven 100 euro worden geen verzendkosten in rekening gebracht. De webwinkel voor de Finse thuismarkt, die al vijf jaar bestaat, blijft naast de internationale shop geopend.

Fiskras Group
Iittala is onderdeel van Fiskars Group, Scandinavisch marktleider in woonartikelen. Het concern laat weten ook voor andere merken internationale webwinkels te willen openen. Fiskars biedt werk aan ongeveer 3.400 mensen. De jaaromzet (netto) kwam vorig jaar uit op 742,5 miljoen euro. In het afgelopen kwartaal werd 168 miljoen euro omgezet.