Twinkle | Digital Commerce

‘Amerikanen doen voor 96 miljard dollar eindejaarsinkopen online’

2017-11-08
280280
  • 1:06

Amerikaanse webshoppers besteden in het komende holiday shopping season voor een kleine 100 miljard dollar in webwinkels. Ze geven er 12 procent meer uit dan vorig jaar. De verwachte online groei is drie zo groot als de verwachte groei van de hele detailhandel.
 
Shop.org heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een prognose gemaakt van de online productverkopen in november en december. De belangenvereniging beschouwt die periode als het holiday shopping season.

Detailhandel groeit
Shop.org is gelieerd aan Amerika’s National Retail Federation (NRF), dat al wel langer prognoses naar buiten brengt. Voor de komende twee maanden verwacht de NRF een groei van 4,1 procent van de detailhandelbestedingen ten opzichte van vorig jaar. De branchevereniging constateert dat het minder is dan de groei vorig jaar (5,6 procent) maar wel meer dan het groeigemiddelde van de afgelopen 10 jaar (3,5 procent). De Amerikaanse detailhandel lijkt er al met al zo slecht niet voor te staan.

Van offline naar online
Online verkopers winnen, met een groeiprognose van 12 procent, opnieuw terrein op hun offline concurrenten. Volgens de verwachtingen zullen Amerikanen ongeveer 1 op 7 dollars in november en december online spenderen.