Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp.nl pioniert met korting via tweede scherm

2017-05-27
180101
  • 1:42

Wehkamp.nl is een van de vijf eerste participanten in Ster Extra, een interactieve applicatie van de reclame-exploitant voor de publieke omroep. Kijkers worden gewezen op hun iPad of Android-tablet. Daar kunnen ze tot een half uur na de reclame met korting kopen.

De eerste interactieve reclameblokken van Ster verschijnen vanavond rond zeven uur op de buis. De kijker wordt daarin gewezen op de nieuwe mogelijkheden op het tweede scherm. ‘Per interactief blok is een aantal commercials voorzien van de interactieve koppeling’, zegt communicatiedirecteur Sabine van Aken tegen Twinkle. ‘In al die gevallen wordt via het tweede scherm urgentie toegevoegd aan de reclame op het eerste scherm.’

Exclusieve korting
Kijkers kunnen direct aanvullende informatie opvragen, exclusief voordeel behalen of testaanvragen doen via Ster Extra. Wehkamp.nl is vooralsnog de enige webwinkel die participeert. Het webwarenhuis communiceert vanavond kortingen op een deel van het assortiment, tot een half uur na uitzending geldig voor kijkers die de Ster-applicatie hebben gedownload. Shoppers worden van daaruit verwezen naar de geoptimaliseerde site van Wehkamp.nl. Van Aken: ‘Wij handelen zelf geen transacties af en we vragen verder ook geen contactinformatie van kijkers. Dat is aan onze adverteerders.’

Opmars van tablets
Manager internet Alexander van Slooten liet begin dit jaar weten dat tablets omzettechnisch 'tig keer belangrijker' zijn voor Wehkamp.nl dan smartphones. De adoptie van tablets is sinds die tijd flink gegroeid; volgens Telecompaper beschikt inmiddels 22 procent van de Nederlandse huishoudens over zo'n apparaat. 

Couch commerce
Van Slooten refereerde in januari aan onderzoek waaruit bleek dat 86 procent van de tablet shoppers de televisie aan heeft staan tijdens het doen van een aankoop. 'Couch commerce is dus geen loze term.' Hij voegde toe dat Wehkamp.nl tv-reclames actiematiger zou gaan inzetten, waar de participatie in de Ster-app een voorbeeld van is.

Ster Extra ook op iPhone
Van Aken laat weten dat een iPhone applicatie voor Ster Extra in de maak is. Naast actuele acties van adverteerders biedt het platform een overzicht van commercials van vroeger en nu.