Twinkle | Digital Commerce

TravelBird met overnameprooi MyTrip in besloten sales

2017-05-27
180101
  • 1:04

TravelBird heeft concurrent MyTrip overgenomen van het Belgische reisconcern Travelmedia. De aanbieder van vakantiedeals, die zestig mensen op de loonlijst heeft staan, gaat voor het eerst ervaring opdoen met besloten reisverkoop.
   
Dat zegt directeur Symen Jansma tegen Twinkle. TravelBird ging in april 2010 van start in ons land. Voor reisorganisaties als Corendon, Hampshire Hotels, Roompot Vakanties en attractie- & vakantiepark Slagharen fungeert het bedrijf als een soort outlet-kanaal. Een jaar na de Nederlandse entree werd ook in België en later nog in Duitsland gestart met reisaanbiedingen.

Nieuwe aanbieders
Jansma laat weten dat TravelBird in Vlaanderen een groter marktaandeel heeft dan in Nederland. Met de acquisitie van MyTrip neemt het bedrijf daar een concurrent uit de volgens hem ‘minder volwassen, conservatieve’ markt. ‘We nemen de complete exploitatie over. MyTrip had een sterke positie bij toeleveranciers opgebouwd. Daarmee krijgen wij toegang tot veel nieuwe aanbieders.’

Tweede label
Anders dan Travelbird.nl, Travelbird.be en Travelbird.de is Mytrip.be een besloten website: alleen geregistreerde gebruikers kunnen er een vakantie boeken met korting. Jansma laat weten dat MyTrip vooralsnog op dezelfde voet en onder dezelfde naam verder gaat; het wordt TravelBird’s tweede label op de Belgische markt.