Twinkle | Digital Commerce

Redcoon gaat internationaal met VriendenVan-programma

2017-05-27
180101

Redcoon is gestart met zijn affiliatekortingsprogramma voor webshoppers in België. Duitsland volgt in de zomer, laat Lucien Swaab van leverancier TDR Company weten aan Twinkle. Naast Redcoon hebben zich drie online retailers uit andere branches gemeld voor het programma.
 
Redcoon biedt sinds dik een jaar korting aan webshoppers die kopen bij een groep andere webwinkels. De shoppers krijgen een deel van hun aankoopbedrag bij deze ‘VriendenVan’ terug als krediet voor Redcoon.nl. Het VriendenVan-programma van TDR Company voorziet zo in een nieuwe vorm van affiliatemarketing. Erwin Bruggink van launching partner Redcoon schreef onlangs nog over de dienst in Twinkle.

Belgische en Duitse vrienden van Redcoon
Sinds afgelopen week kunnen ook Belgische klanten van Redcoon ‘exclcusief shoppen voor gratis elektronica’. In Duitsland, waar de volle dochter van Media Saturn is geworteld, moet dat binnen enkele maanden mogelijk worden volgens Swaab. TDR is verantwoordelijk voor de infrastructuur, de techniek en het 'vriendennetwerk'. Deze webwinkels kunnen meeliften op het bereik van Redcoon.

Drie nieuwkomers
De directeur laat Twinkle weten dat drie andere partijen dan Redcoon, actief in andere branches, ook met een VriendenVan-programma zullen komen. Over ongeveer een maand gaat de eerste live, na de zomer volgen de andere twee. Concrete namen of branches wil Swaab nog niet noemen.

Vakantiespaarshop
Ondertussen heeft het Middelburgse bureau SeeMeOnline een soortgelijk concept ontwikkeld, waarop de Vakantiespaarshop van Roompot Vakanties draait. Wie via het spaarplatform aankopen doet bij onder andere Wehkamp.nl en Zalando, krijgt de affiliatevergoeding volgens een woordvoerster volledig uitgekeerd in vakantietegoed; als gebruikers voor 25 euro bij elkaar hebben geshopt, kunnen ze een cheque van die waarde krijgen en besteden bij Roompot. De woordvoerster van SeeMeOnline laat weten dat het concept niet is voorbehouden aan de vakantieaanbieder: ‘Maar op dit moment liggen er geen concrete plannen om het voor een andere partij op te zetten.’