Twinkle | Digital Commerce

Happy Size van Neckermann naar Klingel

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Klingel is de nieuwe eigenaar van Happy Size, een dochteronderneming van het kwakkelende Neckermann-concern. Die Welt noemt de verkoop van de webwinkel in grote matenkleding ‘het eerste succes in de overlevingsstrijd van Neckermann’.

Neckermann had volgens verschillende Duitse media beuwst uitstel van betaling aangevraagd voor Happy Size, begin deze maand, om de overlevingskansen van vlaggenschip Neckermann.de te vergroten. Het online warenhuis zelf verkeert al sinds juli in surseance.

77 miljoen euro met grote maten
Klingel, net als Neckermann groot geworden als postorderaar, gaat Happy-size.de nu exploiteren. De site zou in 2010 een omzet van 77 miljoen euro hebben gerealiseerd. Het personeel is vanochtend ingelicht. Van de circa tachtig werknemers kunnen de meeste vanuit Frankfurt aan de slag blijven.

Voortbestaan Neckermann.de
K-Mail Order is onder de naam Klingel actief in 12 Europese landen, waaronder in Nederland. Het bedrijf bezet de 53e plek in de Twinkle100. Concurrent Neckermann, 8e op die lijst, heeft snel een investeerder nodig om zijn voortbestaan zeker te stellen. Uitbetaling van salaris voor het personeel in Duitsland is na deze maand niet gegarandeerd. De toekomst van Neckermann.com, actief in Nederland en België, hangt alleen indirect af van die van Neckermann.de.